Misterele Lumii

Statuia lui Zeus

Statuia lui Zeus a fost construita intre anii 470-450 inainte de Hristos , in orasul Olimpia , lacasul de cult a lui Zeus situat la 260 km sud-vest de Atena.

Jocurile Olimpice au inceput in orasul Olimpia din Grecia , in anul 776 inainte de Hristos si erau tinute in cinstea lui Zeus.Oamenii veneau din toate tarile sa participe la aceste jocuri si se rugau in templul lui Zeus.Jocurile Olimpice s-au desfasurat timp de 1100 de ani.Fiind tot mai faimoase , templul era neincapator si de aceea s-a construit un altul , mai mare.In interiorul lui , sculptorul grec Phidias a realizat o statuie imensa a lui Zeus.

Cu timpul , crestinismul a patruns in lumea greaca ; Zeus a trecut pe planul secund , iar in anul 393 dupa Hristos , imparatul crestin Theodosius I al Romei a interzis Jocurile Olimpice declarandu-le ”pagane”.Templul lui Zeus a fost inchis.In anul 475 dupa Hristos , statuia a fost transportata la Constantinopol , unde a fost distrusa de un incendiu.Astazi exista fundatiile , coloane cazute si pietre.

Pausanias Grecul spunea in secolul 2 dupa Hristos : ,,In mana dreapta tinea o statuie a Victoriei facute din aur si fildes.In mana stanga , tinea sceptrul lucrat din toate metalele si carea avea in varf si un vultur.Sandalele zeului erau facute din aur la fel ca si roba lui.

 

zeus1

Reclame

aprilie 15, 2009 - Posted by | Uncategorized

Un comentariu »

  1. xiscl7 atcfmacszhxx, [url=http://crorajedpgui.com/]crorajedpgui[/url], [link=http://esassaycophb.com/]esassaycophb[/link], http://zngqrqkvtzzw.com/

    Comentariu de ayvzjfrtk | aprilie 25, 2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: